In timpul unor lucrari de curatare a paraului Poklos, efectuate anul trecut de Administratia Bazinala de Apa Mures, podul de pe strada Secerei a fost distrus partial sub greutatea unui utilaj de mare tonaj care participa la lucrare.

Dupa ce a stat un an de zile in aceasta stare, punand in pericol siguranta rutiera – traficul desfasurandu-se doar pe portiunea neafectata -, intr-un final, dupa mai multe sesizari facute de locuitorii din zona, dar si a repetatelor materiale publicate de noi, primaria Tirgu Mures s-a hotarat sa demareze procedurile de reparatie.

Ce ne ridica mari semne de intrebare, atat in ce priveste inceperea lucrarilor cat si a finalizarii acestora, sunt cuvintele “mestesugite” din declaratia purtatorului, la propriu, de cuvant. Acesta incepe cu “speram sa demaram”, continua apoi cu “daca intram in iarna, evident ca nu se mai fac lucrari” si incheie cu “daca totul decurge bine”. Deci, chiar daca speranta moare ultima, cu siguranta imediat intram in iarna si cum mai nimic nu decurge bine in primarie…

“Am demarat procedurile pentru reparația podului și estimăm că valoarea reparațiilor se ridică la 400.000 de lei, iar la finalul litigiului vom vedea dacă vom putea recupera această sumă de la Apele Române. Sperăm că în această toamnă să demarăm lucrările de reparații la acest pod. Dacă intrăm în anotimpul rece, evident că nu se vor mai putea efectua lucrări, dar noi procedura am demarat-o deja, acum suntem în faza de analiză a ofertelor și dacă totul decurge bine, probabil că în toamnă vor începe lucrările de reparații la acest pod,” a declarat pentru RTM purtătorul de cuvant al primariei Tirgu Mures, Cosmin Blaga.

De mentionat ca si conducerea ABA Mures isi recunoaste vina, dar pe langa faptul ca nu a luat nicio masura timp de un an de zile, se mai afla si intr-o situatie ipocrita, mai exact seful institutiei mai sus amintita, este in acelasi timp si consilier local in CL Tirgu Mures. Asadar, stimabilul PSDist avea postura dubla din care putea decide pana acum repararea podului: fie din postura de director ABA Mures, fie din postura de consilier prin initierea unei hotarari CL in acest sens. Nu mai vorbim de postura de om politic socialist, el facand parte din partidul aflat la putere!

“Culpa este în principal a noastră, pentru că noi asta făceam în fiecare an, dar există și culpa Primăriei, care a modificat structura trotuarelor fără să ne notifice, fără să aibă niciun aviz. Noi, la momentul respectiv am anunțat Inspecția în Construcții, care au venit incognito, nici măcar nu și-au asumat responsabilitatea de a discuta și a stabili vinovăția. Deci, probabil că instanța va decide o expertiză tehnică, în funcție de expertiza fiecare își achită partea,” a declarat pentru RTM directorul ABA Mures, Cristian Bratanovici.

Cam asa sta treaba, cam asta au declarat si promis stimabilii. Noi va promitem sa revenim in toamna si daca lucrarile nu vor fi demarate nici de aceasta data, vom titra: “Mincinosul Cosmin Blaga, impreuna cu ipocritul Cristian Bratanovici nu s-au tinut de cuvant!”

MS / Foto: colaj