Inainte cu cateva zile, publicam situatia cel putin ciudata in care “si-au pierdut frunzele”, brusc si deodata, aproximativ zece arbori aflati intr-o parcare de la Platoul Cornesti Tirgu Mures. Nu a trecut mult timp si acestia au disparut cu totul!

Ne intrebam atunci, oare ce tip de motorina au folosit pentru “udarea” lor. Noi nu am aflat. Speram sa existe totusi specialisti care sa reuseasca sa gaseasca tipul folosit, avand in vedere ca este o zona de padure si cum bine se stie, urmele raman!

Am aflat totusi ca primaria Tirgu Mures, prin directia Sere, a procedat la taierea acestor arbori. Dupa “tratamentul” aplicat, solutia de taiere a devenit legala, ca multe alte lucruri aduse de ei pana la stadiul de interventie legala. Daca in cazul copacilor taiati unul cate unul prin oras ne mai pot aburi, cum ca se usuca natural, reprezinta pericol etc, in cazul acesta este mai greu, dlor! Banuim ca va “incurcau” in vizunea de “dezvoltare” a locurilor de parcare pe care le-ati avut in cap!

Si daca tot se afla inculpatul Claudiu Maior in stare de control judiciar, cu seria de interdictii care survin in urma ei, ne-am gandit ca doar celalalt inculpat, Dorin Florea, se mai putea ocupa de acest lucru, mai ales ca in urma cu cateva zile, intr-o conferinta de presa, ne spunea cum vrea el iar sa taie o padure intreaga, sa curete vreo 6 km sa faca loc pentru ceva loc de promenada, drumuri suspendate si alte bazaconii de-a lui cu care isi prosteste de 17 ani alegatorii!

Asadar, D.F. dixit: “Este tot mai necesar drumul prin pădure. Și o să mă duc, din nou, în fața Consiliului Local, după ce puteam să fac pe fonduri europene iar acum, pe fonduri proprii, cu Platoul Cornești în zona Grădinii Zoologice să fac două pasaje mari, exact ce vedeți pe autostrada care leagă Austria de Ungaria. O să propun Consiliului Local să fac două mari tronsoane de vreo 30 m cu prefabricate, ca deasupra să poată să meargă lumea în promenadă, că noi animale n-avem. Oamenii să poată să se plimbe de-o parte și de alta, peste drum, să las drumul mai jos, să fac pasarele peste el și omul care face promenadă sau se dă cu bicicleta pe Platou să poată să nu se încrucișeze cu drumul.”

Facem haz de necaz si transmitem inculpatului, ca nu prea intelegem ce a vrut sa spuna prin folosirea “fonduri proprii”, adica din buzunarul lui?! Si-i mai spunem ca se inseala, avem animale, va stiti voi care!

In urma cu cateva zile…

Acum…

MS / Foto cop: colaj