Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, împreună cu medicii de familie şi asistenţii mediatori au bătut marţi, in Tirnaveni, la uşa famiilor care refuză să îşi imunizeze copiii. După ce adulţii au fost informaţi despre beneficiile vaccinării, au acceptat injectarea celor mici. Serul ROR este distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii.

O femeie cu trei copii l-a vaccinat doar pe unul dintre ei, anul trecut, la şase ani. O fetiţă de trei ani şi un băieţel de şapte ani nu au fost imunizaţi niciodată. Marţi, mama şi-a adus copilul în cabinetul improvizat la intrarea în cartier, după ce în urmă cu o zi a fost anunţată de asistentul mediator că ar fi indicat să participe la întâlnire.

Dr. Daniela Mărginean, medic“Le e teamă şi zvonurile că ar paraliza, că ar face diferite boli. Sunt cam reticienți. Epidemia de rujeolă a fost izbucnită de anul trecut din octombrie şi încă nu putem spune că s-a finalizat.”

Campania de vaccinare va continuă în judeţul Mureş toată săptămâna. La nivel naţional peste 8400 de persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă iar 30 au murit din cauza complicaţiilor.

Sursa:stirileprotv.ro