UPDATE ora 17.20: Cu toate abtinerile si amanarile pana la urma judecatorii au decis: CLAUDIU MAIOR RAMANE SUB CONTROL JUDICIAR 60 ZILE. ASTFEL, NU ARE VOIE SA INTRE IN PRIMARIE SI NICI SA AIBA VREO LEGATURA CU PERSOANELE DE ACOLO! In plus, inculpatul trebuie sa plateasca si cheltuieli judiciare de… 50 lei 😉

Tribunalul Mures – Solutia pe scurt: “Respinge exceptia de necompetentă materială a Tribunalului Mures. În baza art. 213 Cod procedură penală, respinge plângerea formulată de inculpatul Maior Sergiu Claudiu(cu datele pers.), împotriva ordonantei procurorului, prin care s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar, emisă la data de 10 august 2017, în dosarul nr. 77/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casatie si Justitie-Directia Natională Anticoruptie-Serviciul Teritorial Tîrgu Mures. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 50 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronuntată în camera de consiliu din 22 august 2017.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 73/2017 22.08.2017″

Se pare ca, in acest caz, nu a contat legatura judecatorului cu primaria…


In contextul in care consilierul personal al primarului municipiului Tirgu Mures a depus la Tribunalul Mureș o plangere impotriva masurii controlului judiciar instituita pe o perioadă de 60 de zile, judecatorii au hotarat vineri, amanarea pronuntarii pentru astazi, 22 august 2017.

Desi inca se afla in pronuntare, interesanta este cererea de abtinere formulata de unul din judecatori, formulata ieri, insa instanta „Respinge declaraţia de abţinere formulată de doamna judecător Petka Erzsebet”.

Sa intelegem ca pana si judecatorilor le este frica sa isi asume decizii in privinta „capilor” orasului? Oare ce a determinat-o pe judecatoare sa incerce sa se abtina chiar inainte cu o zi de pronuntare?!

Update: „Judecatoare Petka Erzsebet se abține în dosarul lui Maior pentru a nu pune în pericol situația soțului angajat în Primăria Târgu-Mureș?! Poate verifica careva un eventual șantaj?” – scrie jurnalistul Florentin Deac pe blogul sau.

Va reamintim ca saptamana trecuta, Claudiu Maior si Dorin Florea au fost trimisi in judecata pentru complicitate la uzurpare de functie publica. – Gata! S-a terminat! Claudiu Maior aproape de arest!