Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş acționează pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe parcursul a 5 zile, în urma activităților desfășurate, polițiștii mureşeni au aplicat peste 800 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute peste 70 de permise de conducere.

În perioada 14 – 18 august a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române, polițiștii din judeţul Mureş au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pentru neregulile depistate, au fost aplicate 838 de sancțiuni contravenționale, dintre care 231 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 118 pentru nefolosirea centurii de siguranță, 11 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii autovehiculelor pe drumurile publice, fără dispozitiv sau accesorii de tip ,,mâini libere” și 4 pentru conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

15 au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 5 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 16 pentru depășirea neregulamentară, 93 pentru abateri săvârșite de către pietoni, 19 pentru abateri săvârșite de către bicicliști și 4 pentru abateri săvârșite de către căruțași.

De asemenea, polițiștii au constat 12 infracțiuni la regimul circulației.

Totodată, în cadrul acțiunilor, au fost retrase 31 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 71 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Polițiştii vor continua acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

IPJ Mures