O adresa “subita”, care face referire la necesitatea achizitiei a 30 de autobuze noi, a aparut in mod “misterios” la doar cateva zile de la interdictia primita de “adevaratul primar”, Claudiu Maior, de a intra in cladirea primariei Tirgu Mures si interzicerea acestuia de a vorbi cu persoanele din institutie pe o perioada de 60 de zile, in urma dosarului demarat de DNA.

Am folosit cuvintele subit si misterios, deoarece cererea de achizitie, adresata consilierilor locali, a fost inregistrata in data de 2 august 2017, dar a fost trimisa catre acestia doar acum, in 21 august 2017. Sa fi stat pitita in sertarul inculpatului pana acum?

Este important de mentionat faptul ca, desi exista inca de anul trecu un proiect asemanator, nu s-a putut pune in practica deoarece exista asocierea nociva cu firma “de casa” Siletina Tirgu Mures. Din cauza acestei asocieri nu se pot atrage fonduri europene, iar primaria nu a intitiat niciun demers pentru a incheia aceasta asociere.

Lasand ironia la o parte, ne bucuram ca in sfarsit s-a luat initiativa si speram ca aceasta cerere sa fie pusa pe ordinea de zi a CL Tirgu Mures si votata in regim de urgenta, deoarece vorbim de o problema uriasa cu care se confrunta orasul nostru.

Sunt cerute niste lucruri care ar aduce putina normalitate si aliniere la civilizatie, raportat la anul 2017 si nu la anii 1990…

Sa nu uitam de starea in care se afla transportul in comun din Tirgu Mures…


Chiar sunt inconstienti cei ce „asigura” transportul local – Dorin Maior, Claudiu Florea, Florea Maior sau cum ii cheama -, avand in vedere incidentele din ultimele saptamani:

5 august 2017 – AZI! A mai picat unul! In Tudor. La Fortuna. Datot autobuz!

3 august 2017 –  Un autobuz blocheaza sensul giratoriu de pe Cuza Voda! INCREDIBIL… dar adevarat!

1 august 2017 – Al n-lea autobuz defect care blocheaza circulatia!

30 iulie 2017 – ATENTIE! Pericol iminent de accident pe strada Libertatii!

10 iulie 2017 –  Inca un autobuz „mortua est”!

5 iulie 2017 –  Transport local Tirgu Mures: Daca nu se aprind, le explodeaza rotile!

21 iunie 2017 –  Al 4-lea autobuz care a luat foc la Tirgu Mures!

20 iunie 2017 – Inca un autobuz a luat foc in Tirgu Mures, cartierul Tudor!

15 iunie 2017 – Autobuz in flacari – cartierul Cornisa!

24 mai 2017 – Un autobuz a luat foc in Tirgu Mures!

MS / Foto: colaj