Autorităţile locale din oraşul Seini, judeţul Maramureş, au reuşit să asigure curentul electric, pentru iluminatul public din întreaga localitate, construind o instalaţie de biogaz. Aceasta transformă deşeurile în electricitate, rezolvând totodată şi problema poluării din zonă.

Cei mai încântaţi sunt localnicii, mai ales că îi va costa mult mai puţin electricitatea. În plus, mirosul greu care persista până nu de mult în zonă s-a mai atenuat.
Un alt beneficiu adus de acest sistem este acela că va rezolva şi una dintre marile probleme din zonă – poluarea. Aceasta provine de la fermele zootehnice, deoarece oraşul Seini are o lungă tradiţie în creşterea animalelor, dar este şi una dintre cele mai poluate localităţi.
In Tirgu Mures groapa de gunoi avem, riscam chiar sa ramanem cu gunoiul neridicat in viitorul apropiat. Mai prost stam la nivelul celor care ne conduc, niste indivizi care efectiv tin orasul pe loc de 17 ani. Ba mai mult, am mai ajuns si de rasul lumii pe acest subiect – Reportaj Deutsche Welle – Tirgu Muresorasul gunoaielor!

Sursa:zf.ro