Cea de-a XV-a ediție a Festivalului Intercultural ProEtnica a început joi la Sighișoara, manifestare care reunește timp de patru zile peste 700 de participanți ai celor 20 de minorități naționale din România.

Potrivit organizatorilor, ProEtnica oferă reprezentanților minorităților naționale o oportunitate de a împărtăși obiceiurile lor și de a se angaja activ în dialogul intercultural, prin diferite canale și cu mijloace diferite de expresie, cum ar fi: artă tradițională, artă contemporană, cercetare științifică și mese rotunde. Astfel, ProEtnica este un instrument care promovează drepturile de exprimare culturală a minorităților naționale și, în același timp, consolidează dialogul intercultural, contribuind la consolidarea păcii interculturale într-o societate pluralistă și democrată.

Timp de patru zile, pe scena principală vor fi prezentate mai mult de 50 de spectacole artistice și va fi organizat un târg de arte și meserii, în care vor fi etalate diverse obiecte tradiționale, fabricate de către participanții aparținând minorităților naționale. În plus, o expoziție de artă plastică va prezenta lucrările artiștilor contemporani aparținând minorităților naționale, vor avea loc proiecții de film care abordează tema dialogului intercultural, precum și două workshop-uri derulate de Asociația Lume Bună din București.

Sursa:agerpres.ro