Despagubirile nu vor veni prea curand, daca vor exista vreodata, avand in vedere ca in multe alte cazuri, guvernul PSD ne-a cam… “pacalit”!

Mai multe localitati din comunele Vețca, Măgherani, Vânători, Hodoșa și Deda, au fost puternic afectate de ploile torentiale, de grindina si vijeliile produse in ultimele doua luni in judetul Mures. Au fost afectate sute de case, unitati administrative, publice si numeroase drumuri judetene sau agricole.

“Au fost constituite, prin ordin de prefect, comisii pentru constatarea și evaluarea pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice produse pe raza acestor localități. Raportul întocmit de aceste comisii relevă faptul că au fost afectate, în total, 111 case și 108 anexe gospodărești, două clădiri administrative, o biserică, 20 de fântâni, un podeț, un teren de sport și aproximativ 25 de km de drumuri județene, comunale și agricole. Valoarea totală a pagubelor constatate se ridică la 1.453.833 de lei,” a declarat pentru RTM purtatorul de cuvant al Instituției Prefectului Mures, Ela Giurgea.

Raportul comisiilor locale de evaluare a pagubelor a fost inaintat Guvernului, dar despagubirile pentru locuitorii satelor muresene afectate de intemperii se fac doar daca Executivul va aloca bani.

Sursa:RTM / Foto: colaj