Directorul general al Direcției Generale de Pașapoarte, Catela-Claudia Vasile, a anunțat luni că valabilitatea pașapoartelor ar urma să fie prelungită la zece ani, pentru persoanele care au peste 25 de ani.

“Am avut o discuție la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în care s-a hotărât schimbarea cadrului legislativ pentru a putea fi prelungită valabilitatea pașapoartelor la zece ani, pentru persoanele care au peste 25 de ani”, a afirmat Catela-Claudia Vasile, într-o declarație de presă.

În ceea ce privește problemele de ordin tehnic, precum și o posibilă modificare a prețului pașaportului, directorul DGP a precizat că aceste aspecte vor fi lămurite de Imprimeria Națională, în calitate de integrator.

Totodată, Catela-Claudia Vasile a afirmat că serviciul pașapoarte va lucra luni până “la ultimul client”.

“Este o perioadă foarte aglomerată la toate serviciile publice comunitare de pașapoarte, motiv pentru care și astăzi este coadă. Am vrut să îi ajutăm pe oameni și, cu toate ca este zi nelucrătoare, am deschis câteva ghișee și aici și în Amzei și la nivelul a 13 județe din țară. (…) Programul a început la 8.30, oamenii au deschis ghișeele. Nu știu dacă s-a permis sau nu accesul în clădire de la 8.30, nu suntem administratorii clădirii”, a declarat Catela-Claudia Vasile, menționând că pentru ziua de luni nu au fost acordate termene de eliberare a pașapoartelor.

Directorul general al Direcției Generale de Pașapoarte a mai precizat că marți, 15 august, vor funcționa doar oficiile din județele Galați, Mureș, Maramureș și Vaslui.

Sursa:agerpres.ro / Foto: colaj