Poliţiştii din Mureş, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Poliţiei Române, au depistat un tânăr, din comuna Gorneşti, căutat de autorităţile din Cehia pentru că ar fi comis o infracţiune de şantaj. 

La data de 11 august a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au depistat pe raza comunei Gorneşti, un bărbat, de 32 de ani, din localitate, urmărit internațional.

Pe numele său, organele judiciare cehe au emis la data de 17 mai a.c., un mandat european de arestare, pentru că ar fi săvârșit, în cursul anului 2014, o infracţiune de şantaj, pe teritoriul Cehiei.

Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, care a dispus reţinerea preventivă pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curții de Apel Târgu Mureş, pentru a fi dispuse măsurile legale.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

IPJ Mures / Foto: arhiva