A început numărătoarea inversă… Proetnica – 17-20 august 2017!

Timp de 14 ani, ProEtnica a fost o manifestare primordial naţională. Anul acesta, la ediția jubiliară de cristal, ne-am propus să facem primii pași spre internaționalizarea festivalului, bucurându-ne faptul că ni s-au alăturat numeroși parteneri externi.

Programul manifestării reuneşte momente de exprimare culturală a celor 19 organizaţii ale minorităţilor naţionale în următoarele domenii: arta spectacolului, cu 61 de manifestări pe scena din Piața Cetății; în Piața Muzeului și Strada Muzeului sunt amplasate 14 standuri meşteşugăreşti şi de prezentare ale comunităților etnice; în Sala Mare a Primăriei Municipiului Sighișoara, sunt susținute 14 prelegeri, conferinţe şi mese rotunde despre etnii şi convieţuire interculturală traduse, simultan, în limba engleză; de asemenea, artiştii reprezentanţi ai minorităţilor naţionale realizează o expoziţie de artă contemporană la Galeria de artă contemporană din Turnul Fierarilor; mai au loc workshopuri de creativitate precum și 4 parade ale diversității etno-culturale.

Ca o noutate, în programul ediţiei de anul acesta a fost inclusă „Academia Interculturală de vară – ProEtnica”, în colaborare cu Asociația Divers, cu 15 de participanţi din ţările europene; aceasta va începe pe 16 august și va dura până pe 21 august 2017.

Cele 19 minorități naționale vor fi prezente la „ProEtnica 2017 – Festival Intercultural Sighișoara” cu peste 700 de participanți.

Serile Festivalului se vor încheia cu o serie de concerte și recitaluri susţinute pe scena din Piața Cetății de către formaţii şi interpreţi apreciaţi atât în ţară cât şi în străinătate: Nadara Transylvanian Gypsy Band, Maia Morgenstern și Teatrul Evreiesc de Stat, Bucharest Klezmer Band, Formația Vecker, Zuralia Orchestra, Ricky Dandel.

Programul ProEtnica – Festivalul Intercultural Sighișoara, poate fi găsit AICI.

Festivalul ProEtnica contribuie la consolidarea păcii interculturale într-o societate pluralistă și democrată, prin protecția minorităților naționale.

ProEtnica oferă minorităţilor naţionale o Agora pentru exprimarea, păstrarea şi dezvoltarea identităţilor etnoculturale din România și promovează dialogul intercultural şi interacţiunea artistică.