In weekend-ul ce urmeaza, spre sfarsit, meteorologii prognozează o racire semnificativa a vremii si in judetul Mures. Temperaturile vor scadea chiar si cu 10 grade fata de cele inregistrate azi si maine, iar termometrele nu vor depasi, duminica, 26 de grade Celsius.

Vineri, vremea va fi la fel de caldă, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă şi să depăşească pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza la munte, iar spre seara si in cursul noptii, izolat vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată, cu aspect de vijelie. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 30 şi 36 de grade.

Sâmbătă, temperaturile se vor mentine ca in ziua anterioară, pe arii relativ extinse canicula va persista, iar disconfortul termic se va menţine ridicat. In zona de munte, treptat, instabilitatea atmosfericã se va accentua şi se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificãri ale vântului cu aspect de vijelie şi va cădea grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil.

Duminică vor fi averse şi descărcări electrice, iar valorile termice vor continua să scadă. Deşi vremea se va răcori uşor, temperaturile diurne vor continua să se situeze peste cele climatologic specifice perioadei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor.
Temperaturile maxime se vor încadra între 22-26 de grade.

Sursa: ANM / accuweather.com  / Foto: colaj