Se pare ca primele dezvaluiri publicate de noi, in urma cu cateva saptamani, n-au ramas fara efect…

Asa cum era de asteptat, in cursul zilei de ieri, managerul SCJ Mures, dr. Dan Stefan Simpalean, a fost demis. Acesta a fost numit in functie la data de 17 septembrie 2015, urmand ca in ianuarie 2016 sa-l ocupe “definitiv” prin concurs. Postul de manager a fost preluat temporar de dr. Ovidiu Girbovan, cel care a ocupat functia de director medical.

Nu am inceput intamplator materialul cu “asa cum era de asteptat”, echipa noastra avand o ancheta in desfasurare la acest spital de mai bine de doua luni. Nu va dam acum mai multe detalii referitoare la ancheta, deoarece, desi din punctul nostru de vedere este finalizata, inca asteptam raspunsul la mai multe intrebari adresate, de cateva zile bune, conducerii Consiliului Judetean Mures si a SCJ Mures. Va spunem doar ca – in urma investigatiilor intreprinse in mai multe sectii care apartin de aceasta clinica, a zecilor de discutii avute cu pacienti si multe cadre medicale – parerea colegilor care se ocupa de acest subiect este unitara: Spitalul Clinic Judetean Mures este la un pas de colaps!

Ramanem la proaspata si necesara schimbare de manager si va redam cam ce promitea dr. Simpalean la instalarea in functie:

Am în plan accesarea de fonduri pe două axe, în special pentru lucrări de reabilitare. Spitalul nostru este unul cu multe locaţii în oraş şi majoritatea clădirilor sunt vechi şi necesită investiţii serioase. Asta ar fi ca prioritate zero.”

“In ce priveste cresterea nivelului actului medical, prioritatea majora este achizitia unui RMN.” (vezi foto la final)

Ei bine, putem sa va spunem ca, pe langa faptul ca nici RMN nu s-a cumparat si nici cladirile in care se desfasoara actul medical nu s-au reabilitat, cele mai importante aparate medicale, care existau dinainte, sunt defecte de luni de zile!

Fara nici cea mai mica urma de rautate, putem afirma ca nu ne putem da seama ce a facut acest manager in aproape 2 ani!

Nu ca am vrea sa-i gasim o scuza, dar ne tot gandim de ce se insista prosteste pe ideea de a se pune la conducerea spitalelor manager-doctor. Chiar nu si-a dat nimeni seama ca nu este nevoie sa faci 6 ani de medicina pentru a avea conducatori buni? La ce mai folosesc atunci facultatile de profil? Chiar nu a vazut nimeni exemplul celui mai bun doctor dintre primari, care, la fel, nu a facut nimic desi a avut la dispozitie 17 ani!

La final, va spunem ca – surse din cadrul CJ Mures ne-au informat – se pregateste numirea in postul de manager SCJ Mures a unui “amic” de-al presedintelui CJ Mures, de prin Sovata.

Cam atat pentru aceasta dimineata, promitem sa publicam ancheta saptamana viitoare, speram insotita si de raspunsuri oficiale.

MS / Foto: captura TTM