Mii de turişti vizitează în această perioadă Salina Praid, care este un refugiu potrivit pentru perioadele caniculare, în condiţiile în care temperatura din subteran este constantă în tot timpul anului, de doar 16 grade. 

Directorul tehnic al Salinei Praid, Sebestyen Jozsef, a declarat că, de la începutul anului, a crescut cu peste 4500 numărul persoanelor care au coborât în subteran, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit sursei citate, la 31 iulie 2017 numărul intrărilor în salină a fost de 340.715 persoane, în vreme ce la 31 iulie 2016, a fost de 336.069. 

Sebestyen Jozsef a precizat că zilele trecute cel mai mare număr de turişti coborâţi în subteran a fost de 5600 într-o zi, dar se aşteaptă care acesta să crească, mai ales că urmează şi minivacanţa de Sfânta Maria.

Printre turiştii care vin la Salina Praid se numără atât cei care sunt în trecere şi vor doar să viziteze zona şi care stau în subteran doar aproximativ o oră, cât şi cei care vin la tratament şi petrec zilnic în subteran aproximativ patru ore.

Majoritatea vizitatorilor sunt din România, dar sunt atraşi de frumuseţile zonei şi turişti din Ungaria, Republica Moldova sau alte ţări europene.

Turiştii care coboară în galeria de vizitare, aflată la 120 de metri adâncime, beneficiază de numeroase facilităţi de relaxare, de la spaţii de joacă şi creaţie pentru cei mici, până la un parc de aventuri, acces gratuit la Internet, un cinematograf sau posibilitatea de servire a mesei.

De asemenea, cei cărora le place soarele sunt aşteptaţi la Praid la cel mai mare ştrand cu apă sărată din România, care aparţine Societăţii Naţionale a Sării şi care este luat cu asalt de mii de turişti. Sebestyen Jozsef a spus că zilele trecute s-a înregistrat un record de intrări la ştrand, de 2600 de persoane într-o singură zi. 

Iubitorii de excursii în natură sunt invitaţi în apropierea comunei Praid, la “Muntele de Sare”, o rezervaţie geologică inclusă în zonele naturale protejate de interes naţional, care are aproximativ 60 de hectare şi unde cresc plante extrem de rare, unele unice în România.

Sursa:agerpres.ro