Deputatul Marius Pașcan solicită Consiliului Local și Primăriei Tîrgu Mureș să soluționeze definitiv situația acestei unități școlare care funcționează într-o clădire retrocedată. Acesta a declarat astăzi, pentru RTM, că termenul de eventuală anulare a deciziei de retrocedare s-a prescris, iar clădirile Colegiului Național „Unirea” au revenit definitiv proprietarului.

Asa cum spuneam si noi inca din martie 2017 – De ce sa platim chirie pentru spatiile scolare!? SOLUTIA: CAMPUS MODERN IN LOCUL FOSTEI CAZARME MILITARE DE LA PODUL MURES ♥️ #PropunereMuresStiri –, deputatul de Mures parca ne-a citit gandurile… sau randurile 😉

“Câtă vreme Colegiul rămâne în chirie, are un spațiu neadaptat nevoilor curente, modernizării, dotării laboratoarelor, și nu are cum să-și continue activitatea sub presiunea unor permanente conflictualități. Eu cred că Primăria, Consiliul Local Tirgu Mureș sunt obligate să găsească o soluție pentru mutarea Colegiului Național ”Unirea” din clădirea respectivă. Pe termen lung, să facă o investiție, ori pentru construirea unui campus școlar, și am oferit ca o soluție fosta cazarmă Podul Mureș. O altă variantă, este fostul liceu de Construcții, care să poată fi modernizat integral”, a declarat deputatul.

Primăria Tîrgu Mureș a încheiat, în anul 2014, un contract de închiriere, pe 20 de ani, pentru clădirile Colegiului Național „Unirea”, plătind bisericii Romano-catolice aproape 25.000 lei/lună.

In timp ce in orasele din jurul nostru se construiesc campusuri moderne pentru elevi, la noi se platesc chirii de zeci si sute de mii de euro, desi exista locatii disponibile – una dintre ele sugerata de noi – , iar constructia unui astfel de campus nu ar costa nici jumatate din cat a fost alocat pana in prezent pentru finantarea sutelor de concerte „gratuite” si a altor „asocieri”, asupra carora nu mai insistam in acest moment. Credem ca, cu putina buna-vointa si mai multa implicare din partea executivului si a consilierilor locali, am putea avea finalizat acest campus pana la finele anului 2019.
Degeaba ne distram pe bani publici daca nu ne gandim si la viitorul copiilor nostri!

Foto: colaj imagini