Proiectul consilierului local Radu Bălaș, pentru realizarea de totemuri la intrările în Tîrgu Mureș, adoptat prin hotărâre de consiliu, a intrat în faza de concurs. Mai sunt șase zile pentru înscriere. În cazul în care cunoașteți arhitecți, designeri etc., vă rugăm să-i anunțați, chiar și printr-un share la această postare.

Municipiul Târgu Mureș anunță celor interesaţi din categoria artiștilor plastici, designeri, membrilor OAR sau studenți arhitecți că, în perioada următoare intenționează să demareze formalitățile pentru organizarea și desfășurarea concursului de proiect “Semn-simbol la intrările în Municipiul Târgu Mureș”.

Concursul de proiecte are drept promotor și organizator Primăria Municipiului Târgu Mureș, scopul concursului fiind selectarea, identificarea și premierea unui model de semn-simbol de intrare în Municipiul Târgu Mureș.

Acesta urmează să fie amplasat pe căile de acces rutier, la limita de oraș, anunțând intrarea pe teritoriul administrativ al municipiului, urmând să fie adaptat pentru fiecare amplasament în parte.

Tipul concursului, conform regulamentului Concursurilor de Arhitectură și Urbanism nr. 1988 din 31 octombrie 2005, adoptat de Consiliul național al Ordinului Arhitecților din România și a recomandărilor făcute de UNESCO și UIA este concurs de proiect și are ca scop selectarea dintre participanţi a autorului celei mai bune soluţii pentru a-i fi încredinţată elaborarea proiectului de execuţie;

Premiile concursului vor fi decernate câștigătorilor, după cum urmează :
Premiul I 6.000 lei.
Premiul II 4.000 lei.
Premiul III 3.000 lei.
La acestea se adaugă un premiu suplimentar, în valoare de 2.000 lei, Premiul Special al
Publicului, decernat variantei care a întrunit aprecierile publicului.

Înscrierea la concurs se poate face începand cu data lansarii publice, adică data de 4 August 2017, în intervalul de 10 zile de la data lansării, prin completarea formularului de înscriere afișat pe site-ul concursului și expedierea lui la adresa menţionata pe site.

Regulamentul concursului aici. Tema proiectului şi calendarul de desfăşurare sunt afişate pe site-ul concursului.

Informații suplimentare şi clarificări pot fi solicitate pe adresa de e-mail: adp@tirgumures.ro cu menționarea denumirii – Concurs de proiect “Semn-simbol la intrările în Municipiul Târgu Mureş”, urmând ca eventualele răspunsuri la solicitări să fie publicate pe site-ul Municipiului Târgu Mureş.