Municipiul Sighișoara informează că, începând cu data de 4 august 2017, Centrul istoric va putea fi vizitat și cu un trenuleț de agrement.  

În urma procedurii de selecție organizată în vederea eliberării licenței de traseu pentru desfășurarea transportului de persoane în scop turistic cu vehicule de tip titicar, Municipiul Sighișoara a eliberat o licență de traseu pentru activitatea de transport persoane cu un trenuleț de agrement .

Trenulețul de agrement va circula zilnic, între orele 10.00 și 21.00, pe următorul traseu: Piața Cetății – str. Zidul Cetății – str. Anton Pann – str. Morii – str. Hermann Oberth – str. Ilarie Chendi – str. Anton Pann – str. Zidul Cetății, având următoarele puncte de îmbarcare/debarcare: Piața Cetății, str. Anton Pann și Piața Sigma.

Tariful pentru o călătorie este de 10 lei/persoană, copii cu vârsta până la 3 ani beneficiază de gratuitate. Sighisorenii pot calatorii gratuit cu trenuletul in fiecare zi de luni, între orele 15.00 și 20.00, pe baza cărții de identitate, iar turiștii cazați la unitățile hoteliere din Cetatea medievală beneficiază de gratuitate.

Sursa: radio son sighisoara