Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș au intervenit vineri pentru stingerea a șapte incendii de vegetație uscată, care s-au manifestat în mai multe zone din judetul Mures.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Horea’ al județului Mureș, maior Cristian Virag, a declarat pentru AGERPRES că primul incendiu din cursul zilei de vineri s-a manifestat la ieșirea din orașul Reghin, mai multe focare fiind identificate pe aproximativ 50 de hectare de vegetație.

De la unul dintre aceste focare incendiul s-a extins într-o livadă de meri dezafectată, unde au ars aproximativ cinci hectare.

De asemenea, s-au mai înregistrat alte incendii de vegetație uscată în localitățile Ungheni, Reghin, Adămuș și Târgu Mureș, pompierii intervenind prompt pentru stingerea acestora, a precizat sursa citată.

În prezent se află în derulare o intervenție la un incendiu în comuna Corunca, într-o zonă greu accesibilă, pompierii încercând să ajungă la locul respectiv cu o șenilată, a menționat Virag. Primele informații anunțate la 112 au arătat că este vorba de un incendiu de pădure, dar este posibil să fie cuprinsă de flăcări doar o miriște, conform reprezentantului ISU Mureș.

Sursa: agerpres.ro