La data de 03 august 2017, orele 13:00, poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Gornești s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un angajat al Ocolului Silvic Tîrgu Mureș urmează a se deplasa împreună cu mai multe persoane din localitatea Glodeni, în fondul forestier al comunei Glodeni, pentru a tăia ilegal și sustrage arbori, cu intenţia de a-i comercializa ulterior ca lemne de foc.

A fost organizată o acţiune, la care a participat şi un reprezentant al Ocolului Silvic Tîrgu Mureş, ocazie cu care cinci persoane au fost surprinse în fondul forestier, în timp ce tăiau patru arbori, de esenţă stejar şi carpen.

Materialul lemnos a fost cubat de către un inginer din cadrul Ocolului Silvic Tîrgu Mureş rezultând o cantitate de 5 mst. lemn de foc, de esenţă carpen și stejar, care a fost predată în custodia  Ocolului Silvic Tîrgu Mureş.

Prejudiciul cauzat va fi comunicat ulterior de către Ocolul Silvic Tîrgu Mureş.  În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și tentativă la furt de arbori.

IPJ Mures