Numărul candidaţilor străini care aplică la programele de studiu în limba engleză de la facultăţile de Medicină şi Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş înregistrează o creştere semnificativă, de la un an la altul, arată datele publicate joi pe site-ul instituţiei.

Potrivit sursei citate, în acest an s-au înscris la UMF Târgu Mureş un număr de 450 de candidaţi străini, cu 186 mai mulţi decât în anul 2016, când au fost înregistrate 264 de aplicaţii, şi de peste patru ori mai mulţi faţă de anul 2013, când au fost înscrişi 110 candidaţi.

Cei 450 de candidaţi străini concurează pentru cele 150 de locuri cu taxă la Medicină, respectiv 30 de locuri cu taxă la Medicină Dentară puse la dispoziţia studenţilor internaţionali pentru anul universitar 2017-2018 de către UMF Târgu Mureş.

Sursa citată precizează că în cadrul procedurii “early admission” s-au înscris 173 de candidaţi la Medicină şi 25 de candidaţi la Medicină Dentară, iar aproximativ 100 dintre aceştia şi-au confirmat deja locurile.

Pe site-ul UMF se arată că procedura de “early admission”, implementată în urmă cu trei ani, este unică la nivel naţional şi extrem de utilizată de universităţile mari din străinătate şi oferă posibilitatea candidaţilor străini de a se înscrie online pentru admitere în luna martie şi de a susţine examenul de admitere în luna aprilie.

“Early admission” oferă avantajul asigurării unui loc în programele de studiu în limba engleză cu câteva luni mai devreme decât majoritatea solicitanţilor, dar el este condiţionat de obţinerea unor rezultate foarte bune la examenul de bacalaureat sau echivalentul acestuia, în ţara de origine.

“Principalul avantaj al acestui sistem este acela că prin acest tip de admitere universitatea recrutează candidaţii care într-adevăr doresc să studieze la UMF Târgu Mureş, şi nu pe cei care au fost anterior refuzaţi la alte universităţi, fapt care creşte calitatea celor admişi”, a declarat rectorul UMF Târgu Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei, citat pe site-ul instituţiei.

Pentru “regular admission” s-au înscris 212 candidaţi la Medicină pentru cele 50 de locuri disponibile şi 40 de candidaţi la Medicină Dentară pentru cele 16 locuri disponibile, la admiterea din acest an concurând peste patru candidaţi pe un loc.

Interviul este programat în perioada 5 – 8 septembrie 2017, rezultatele finale urmând a fi afişate în data de 14 septembrie.

Candidaţii care doresc să studieze la UMF Târgu Mureş vin din toate părţile lumii, din ţări precum Germania, Italia, Ungaria, Austria, Suedia, Finlanda, Norvegia, SUA, Israel, India, dar şi din America de Sud sau de pe continentul african.

Sursa:agerpres.ro / Foto: colaj imagini