La data de 01 august 2017, poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Mureş, împreună cu ingineri din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, au efectuat o acțiune pe linie silvică pe raza comunei Hodac.

În urma acţiunii, poliţiştii au depistat pe DJ 153C, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 38 de ani, din comuna Hodac, care transporta cantitatea de 3,6 mc cherestea rășinoasă, fără a deţine aviz de însoţire a materialului lemnos.

Bărbatul a fost sancţionat cu amendă contravenţională, în conformitate cu art. 19, alin.2, lit. a, din Legea nr. 171/2010.

Materialul lemnos identificat, în valoare de 2.400 lei, împreună cu autoutilitara cu care s-a efectuat transportul, au fost confiscate şi predate reprezentatului Ocolului Silvic Reghin.

De asemenea, în urma unei informații obținute, a fost identificată, pe raza aceleaşi comune, cantitatea de 6,5 mc. lemn rotund, molid, care nu a fost revendicată de nici o persoană, drept urmare şi această cantitate de material lemnos, în valoare de aproape 2.300 lei a fost confiscată şi predată reprezentatului Ocolului Silvic Fîncel.

IPJ Mures / Foto: colaj imagini