Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Tg. Mureș au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Moldovan Cristian, Cif Traian și Pol Alexandru pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și introducere în țară de droguri de mare risc fără drept.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii iulie 2017, din Marea Britanie a fost expediat un colet care conținea 100 timbre LSD, droguri de mare risc care au fost comandate prin intermediul rețelelor Darknet.

La datele de 28.07.2017 și 31.07.2017, procurorii DIICOT — Serviciul Teritorial Tg. Mureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș au efectuat un număr de 6 percheziții domiciliare, în urma acestor activități fiind găsite și ridicate 100 de doze de LSD, aproximativ 20 g. de hașiș, grindere și microcântare.

La solicitarea DIICOT — Serviciul Teritorial Tg. Mureș, Tribunalul Mureș a dispus arestarea preventivă a inculpaților Cif Traian și Pol Alexandru pentru o perioadă de 30 de zile iar față de inculpatul Moldovan Cristian procurorii DIICOT—S.T Târgu Mureș au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 15 zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ‘Regele Ferdinand I’ — Târgu Mureș.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală și de prezumția de nevinovăție.

Comunicat – DIICOT Tirgu Mures / Foto:arhiva