Valul de pensionări din Armată, SRI şi Ministerul de Interne, peste 700 de cereri in 3 zile, continuă. Importanţi lideri din structurile militarizate, printre care si şeful ISU Mures, inspector şef  – General de brigadă Dr. Ing. DORIN OLTEAN, ajunge pensionar la frumoasa varsta de doar 53 de ani!

Bănuim ca si aceasta subita pensionare vine ca urmare a faptului că mai mulţi reprezentanţi ai Guvernului au anunţat că va fi adoptată o OUG care prevede schimbarea modului de calcul al pensiilor, aceasta urmând să intre în vigoare pe 15 septembrie.

Prin acest proiect de OUG se schimba radical modul de calcul al pensiilor speciale, astfel incat politistii, militarii si ofiterii din serviciile secrete care se vor pensiona in baza noilor reguli vor avea o pensie mult mai mica decat daca s-ar pensiona in baza legii in vigoare, transmite hotnews.ro

Nu o sa intelegem niciodata de ce acesti privilegiati se pot pensiona la asemenea varste, in deplina putere de munca, in timp ce marea majoritate a oamenilor sunt nevoiti sa o faca la 65 de ani. Am auzit aberatii din partea unora, care foloseau ca scuza pentru aceasta nedreptate stresul acumulat in aceste structuri. Nimic mai fals! Pai medicii care salveaza zilnic vieti, nu au stres? Profesorii care lucreaza cu sute de copii zilnic, nu au stres? Stiati ca un profesor, dupa peste 40 de ani de munca, primeste pensie putin peste 1.000 de lei?!

Si daca tot sunt asa stresati ca trebuie sa se pensioneze in floarea varstei, cum de reusesc majoritatea sa se angajeze apoi, de multe ori in aceleasi institutii, cumuland salariul cu pensia? Nu e acest lucru un fel de ipocrizie?

Un exemplu “celebru” de pensionare timpurie si apoi incadrare in structura asemanatoare, cumul pensie + salariu de la stat, este cea a super sefului de la politia locala Mures (PLM), Vali Bretfelean, mana stanga a primarului Dorin Florea. Nu stim ce pensie are, dar stim ca din bugetul orasului Tirgu Mures primeste peste 20.000 de euro anual!

MS / Foto: colaj imagini