Aproape 800 de persoane cer, printr-o petiţie online, mutarea festivalului Untold în afara oraşului Cluj-Napoca, invocând faptul că evenimentul îngrădeşte dreptul locuitorilor la oraş, prin ocuparea abuzivă a spaţiilor publice.

„Aşa cum alte festivaluri clujene, precum Electric Castle şi MOX, pot funcţiona în afara oraşului, noi, cetăţeni din Cluj-Napoca şi comunele limitrofe, susţinem mutarea Untold din centrul municipiului. Aşa cum este organizat acum, festivalul îngrădeşte dreptul la oraş al locuitorilor şi celor care muncesc aici, prin ocuparea abuzivă a spaţiilor publice (parcuri şi parcări), blocarea inutilă a circulaţiei şi poluarea sonoră, timp de mai multe zile”, arată textul petiţiei.

Printre principalale motive semnalate de semnatarii petiţiei se numără blocarea accesului în Parcul Central al oraşului.

„Nu este normal ca un festival să fie organizat într-un cartier şi la 50 de metri de Spitalul de Copii. Nu este normal ca timp de circa o săptămână să nu avem acces în parc. Nu este normal ca timp de o săptămână să suportăm zgomotele infernale zi şi noapte. Să-l mute la Călăţele”, este părerea unui semnatar al petiţiei.

Un alt comentariu arată: „Pentru un haos relativ profitabil financiar de-o săptămână, unii oameni renunţă cu uşurinţă la drepturi legale inalienabile”.

Alte motivaţii sunt: „Nu pentru că îngrădeşte, ci pentru că distruge, iar banii de reparaţii îi plătim tot noi”; „Dacă domnul Boc are neapărat nevoie de tămbălău, să ne plătească mai întâi concedii pe perioada acestui «festival»”; „E ilegal să plăteşti taxe într-un oraş şi ei să îşi facă festival privat din infrastructura oraşului, închizând accesul cetăţenilor”; „Vreau un Cluj în care fiecare dintre noi să se simtă bine”.

Sursa:digi24.ro