Banuim ca pe multe drumuri din judetul Mures, aceasta avertizare nu prea isi are rostul, deoarece starea drumurilor nu poate decat sa se imbunatateasca eventual. 😉 – VIDEO – Protest inedit: au incercuit gropile de pe cel mai prost drum din judetul Mures! – MS

Circulaţia autovehiculelor cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată miercuri, între orele 12:00 şi 20:00, pe drumurile naţionale şi autostrăzile care tranzitează cele 15 judeţe din vestul ţării, unde a fost instituit un Cod portocaliu de caniculă, a anunţat Compania Naţională a Administrării Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

“Astăzi, 02.08.2017, în intervalul orar 12:00 – 20:00, pe drumurile naţionale şi autostrăzile care tranzitează 15 de judeţe din vestul ţării vor fi instituite restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone. Restricţiile de circulaţie sunt instituite în baza codului portocaliu de caniculă (se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 şi 39 de grade) emis de ANM. Avertizarea este emisă pentru următoarele judeţe: Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş, Arad, Sibiu, Alba, Bihor, Cluj, Mureş, Sălaj, Satu Mare, Maramureş şi Bistriţa Năsăud”, se arată în comunicatul CNAIR.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcăminţii rutiere.

Sunt exceptate de la această restricţie autovehiculele de transport de persoane, de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală; vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturi funerare; transporturi poştale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanţi; transporturi de mărfuri sub temperatura controlată; transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole şi transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din Romania S.A.sau de pe pagina de internet www.cnadnr.ro

Sursa:agerpres.ro / Foto:colaj imagini