Polițiștii mureşeni au verificat peste 520 de autovehicule şi au aplicat aproape  330 de sancţiuni contravenţionale. 

În perioada 24 – 30 iulie a.c., Serviciul Rutier Mureş a desfăşurat la nivel judeţean, sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au depistat şi sancţionat persoanele care efectuau transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, precum şi pe cei care transportau mărfuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat peste 70 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi peste 140 de sancțiuni contravenționale celor care efectuau transport de marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 13 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 27 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 7 pentru defecțiuni tehnice şi 8 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule. 

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 35 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 48 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 4 pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf, 11 pentru defecțiuni tehnice şi 48 de sancţiuni  pentru alte abateri.

Nici nu ne miram, avand in vedere starea tehnica a microbuzelor de transport calatori care circula pana si in Tirgu Mures:

microbuz asociere transport local- siletina Tirgu Mures 2017

Transport local ”performant” Tîrgu Mureș, 8 martie 2017.Douăzeci și șapte de ani de ”bună guvernare” locală a dus la astfel de aer ”curat” oferit de hîrburile Asocierii Transport Local SA – SILETINA SRL Tîrgu Mures.

Posted by Inmures.ro on 8 Martie 2017

IPJ Mures / Foto:arhiva