Targumuresenii risca sa ramana cu gunoiul neridicat…

Consiliul Județean Mureș este beneficiarul proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide în județul Mureș (SMIDS) și, în această calitate, dorește ca depozitarea deșeurilor nepericuloase la Depozitul conform de la Sânpaul să se desfășoare responsabil, ținându-se cont de asigurarea respectării normelor de sănătate publică și protecția mediului.

Pe această cale ne exprimăm public îngrijorarea cu privire la faptul că, periodic, la nivelul Consiliului Județean Mureș se primesc notificări de la operatorul Depozitului, Asocierea SC Iridex Group Import Export SRL – SC Servicii Salubritate Bucureşti, cu privire la faptul că SC Salubriserv SA nu achită la termen sumele datorate pentru depozitarea deșeurilor din Municipiului Tîrgu-Mureș.

Astăzi, 1 August 2017, am ajuns în situația în care operatorul Depozitului de la Sânpaul a a ajuns în imposibilitatea de mai primi la depozitare deșeurile colectate de SC Salubriserv SA.

Consiliul Județean Mureș nu are competența de a interveni într-un contract comercial în care nu este parte, dar nerespectarea angajamentelor asumate de SC Salubriserv SA din contractul încheiat cu Asocierea SC Iridex Group Import Export SRL – SC Servicii Salubritate Bucureşti, împiedică autoritatea publică în asigurarea derulării în condiții normale a managementului deșeurilor din județul Mureș.

Deși avem certitudinea că cele două părți vor soluționa problemele birocratice care au cauzat întârzieri ale plăților către operatorul Depozitului, facem un apel către responsabilitate în ceea ce privește derularea în viitor a contractului.

De asemenea, astfel de sincope în activitatea de depozitare în condițiile legii a deșeurilor din Municipiului Tîrgu-Mureș reprezintă premisele pentru apariția unor zone ilegale de depozitare a acestora.

Aici puteti vedea cateva din legaturile primarului Dorin Florea si societatea Salubriserv:

CJ Mures