3 conducători auto au fost depistaţi în timp ce conduceau sub influenţa alcoolului

La data de 29 iulie 2017, într-un interval de 4 ore, Serviciul Rutier Mureş, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a desfăşurat o acţiune pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Au acţionat 28 de poliţişti din cardul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, dintre care 21 de la rutieră,  aceştia efectuând peste 230 de testări cu aparatul etilotest și au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale, iar ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 5  permise de conducere, dintre care 3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce se află sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, în cadrul acțiunii, polițiștii au constatat 7 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Exemplu:

  • Un bărbat, de 44 de ani, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism, pe strada Voiniceni din Tîrgu Mureş, în timp ce avea o concentrație alcoolică de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

RECOMANDĂRI! Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

Fiţi responsabili în trafic! Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

IPJ Mures / Foto:arhiva