In timp ce de la contribuabilul muresean de rand (si nu numai), ANAF recupereaza in majoritatea cazurilor suma totala, punand rapid proprire pe conturile acestora, in cazul celor de teapa celui prezentat mai jos, statul nu actioneaza cu aceeasi promptitudine…

Statul a recuperat in total, pana acum, doar aproximativ 15% din prejudiciul de aproape 60 de milioane de euro stabilit de instanta in dosarul ICA, in care a fost eliberat marti Dan Voiculescu, informeaza ANAF la solicitarea Ziare.com.

“Mentionam ca pana la data prezentei, in dosarul nr. 25497/2012 a fost recuperata suma de 39.130.106 lei”, se arata in raspunsul transmis vineri de Biroul de presa al ANAF redactiei Ziare.com.

Astfel, calculele arata ca din prejudiciul total stabilit de instanta la 266.171.892 lei (peste 58 de milioane de euro), s-a recuperat pana acum doar circa 14,7%.

Luand in calcul toate aceste lucruri halucinante, ne punem intrebarea pertinenta: oare nu merita un an de puscarie pentru 20.000.000 de euro castig?! Mentionam ca acest individ a ramas cu 60.000.000 de euro dupa doar 3 ani de puscarie!

Eliberarea lui Dan Voiculescu nu a fost condiționată de obligația recuperării prejudiciului, se arată în motivarea sentinței, publicate miercuri de Tribunalul Bucureşti.

„Cu referire la acoperirea prejudiciului, articolele din Codul penal din 1969 nu cuprind menţiuni privitor la o astfel de obligaţie, analiza lor însemnând o combinare a dispoziţiilor de drept substanţial succedate în timp şi deci încălcarea principiului aplicării legii penale mai favorabile”, se arată în motivarea semnată de judecătoarea Iosefina Pârvu de la Tribunalul Bucureşti, potrivit News.ro.

Sursa:ziare.com