“În anul 2017 dintr-un total de 1.209 funcții am avut acoperite un număr de 992 de posturi dintre care 170 de ofițeri și 788 de agenți de poliție. Deficitul de personal este de 17,94% ofițeri, 14,26% agenți și 12,82% personal contractual,” declara pentru RTM comisarul șef al IPJ Mureș, Dumitru Bîltag.

Cu toate ca au deficit de personal si sunt nevoiti sa lucreze in conditii insalubre, politistii mureseni au timp sa se ocupe de astfel de cazuri banale, probabil la comanda:

Încă de la începutul anului au fost întocmite mai multe rapoarte și înainte I.P.J. Mureș,  în care lucrătorii  din cadrul Biroului de Ordine Publică sesizau mai multe multe probleme cu privire la starea deplorabilă în care se află birourile în care își desfășoară activitatea agenții. Cu toate că au fost înainte rapoarte, aceștia nu au primit nici măcar un răspuns. Să nu mai vorbim ca nu a existat nici cea mai mică intenție de remediere a problemei. Între timp alte birouri ale șefilor de servicii sau cum e cel al adjunctului șefului inspectoratului, precum și încăperi ale Serviciului Logistic au fost renovate.

“În ceea ce privește resursele logistice noi avem un număr de 330 de mijloace auto dintr-un necesar de 486 de astfel de mijloace de transport. Așadar, avem un existent de aproximativ 68% și un deficit de 32% dar vă asigur că avem asigurată logistica necesară pentru a reuși să funcționăm în condiții normale,” mai declara comisarul șef, Dumitru Bîltag.

Cireașa de pe tort a venit în cursul zilei de ieri când aceștia au fost anunțați de mințile odihnite și sclipitoare din cadrul IPJ Mureș că în zilele următoare se va efectua ITP-ul pentru autoturismele la care le-a expirat și totodată că, surpriză, acestea trebuie conduse de polițiști pe drumurile publice cu ITP-ul expirat până la unitățile în care acestea se vor efectua. Practic, fără nicio jenă, instigă polițiștii la comiterea de contravenții și îi supun unor riscuri de a ajunge să fie cercetați în cazul producerii unui eveniment rutier sau în cazul în care ar fi depistați în trafic de către polițiștii rutieri.

Citeste mai mult pe sindicateuropol.ro  / Foto cop: colaj imagini