Doi bărbați din județul Mureș au fost reținuți de polițiștii din Aiud, pentru furt calificat. Aceștia ar fi sustras dintr-o mașină de distribuție marfă, parcată pe raza municipiului Aiud, aproape 6.000 de lei. Cu sprijinul Direcție de Operațiuni speciale, s-a reușit probarea activității lor infracționale și prinderea, în flagrant, pe raza municipiului Piatra Neamț, imediat după ce au furat suna de 1.500 de lei dintr-o altă mașină de distribuție.

La data de 27.07.2017, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Aiud i-au reținut pe D.I.G., de 42 de ani din comună Sîncraiu de Mureș și pe S.A., de 48 de ani, din comună Suseni, județul Mureș, care sunt cercetați pentru comiterea, la data de 12 iulie a.c., a furtului sumei de 5.419 lei, dintr-o mașină de distribuție marfă, parcată pe raza municipiului Aiud.

Pentru documentarea activității infracționale a celor doi bărbați, polițiștii din Aiud au fost sprijini de polițiști din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale, iar la data de 26 iulie a.c., s-a reușit reținerea acestora, pe raza municipiului Piatra Neamț, după ce au comis un furt dintr-un autovehicul de distribuție marfă, pe raza municipiului Bacău, din care au sustras suma de 1.500 de lei.

De asemenea, polițiștii au efectuat 4 percheziții domiciliare, toate în județul Mureș.

Se pare că, pentru comiterea infracțiunilor, cei doi foloseau autoturisme închiriate precum și dispozitive pentru bruierea dispozitivelor de închidere electrică a autovehiculelor.

Față de cei doi bărbați a fost luată măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud și instanței de judecată.

Pe mumele lor, Judecătoria Aiud a emis mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pentru furt calificat și complicitate la furt calificat.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii lor activități infracționale.