Tot in sedinta ordinara a Consiliului Local Municipal Tirgu Mures, de astazi, alt proiect votat (pe langa acesta – Patru consilieri targumureseni merg in Coreea de Sud – Summit de Pace a Alianței Mondiale a Religiilor!) a fost cel referitor la noul regulament de tip “siguranta pe aeroport” impus celor care aleg sa-si petreaca timpul in cadrul Complexului de Agrement Weekend din Tirgu Mures.

Asadar, in expunerea de motive privind modificarea şi completarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Complexului de Agrement şi Sport „Mureşul” se arata: “interzicerea introducerii de produse alimentare, băuturi alcoolice şi  sucuri de către vizitatori, printr-un control adecvat.” Printr-un amendament au lasat totusi accesul cu alimente, dar acestea se vor putea consuma doar la cateva mese instalate in complex.

Toate aceste lucruri nu vor putea fi puse in practica fara realizarea unui control corporal de tip perchezitie, la intrarea in complex, asta daca doresc sa gaseasca sticlutele de alcool pentru care au votat acest proiect aberant. Nu stim unde vor colecta bauturile gasite dupa perchezitie si nici cine le va consuma, portarul sau politistul local. 😉

Stim doar ca articolul de lege, Art. 165 – 166 – NCPP, prevede urmatoarele: “Efectuarea perchezitiei corporale
(1)Organul judiciar trebuie sa ia masuri ca perchezitia sa fie efectuata cu respectarea demnitatii umane.
(2)Perchezitia se efectueaza de o persoana de acelasi sex cu persoana perchezitionata.
(3)Inainte de inceperea perchezitiei, persoanei perchezitionate i se solicita predarea de bunavoie a obiectelor cautate. Daca obiectele cautate sunt predate, nu se mai efectueaza perchezitia, cu exceptia cazului cand se considera util sa se procedeze la aceasta, pentru cautarea altor obiecte sau urme.
(4)Procesul-verbal de perchezitie trebuie sa cuprinda:
a)numele si prenumele persoanei perchezitionate;
b)numele, prenumele si calitatea persoanei care a efectuat perchezitia;
c)enumerarea obiectelor gasite cu ocazia perchezitiei;
d)locul unde este incheiat;
e)data si ora la care a inceput si ora la care s-a terminat efectuarea perchezitiei, cu mentionarea oricarei intreruperi intervenite;
f)descrierea amanuntita a locului si conditiilor in care inscrisurile, obiectele sau urmele infractiunii au fost descoperite si ridicate, enumerarea si descrierea lor amanuntita, pentru a putea fi recunoscute; mentiuni cu privire la locul si conditiile in care suspectul sau inculpatul a fost gasit.
(5)Procesul-verbal trebuie semnat pe fiecare pagina si la sfarsit de cel care il incheie si de persoana perchezitionata. Daca persoana perchezitionata nu poate sau refuza sa semneze, se face mentiune despre aceasta, precum si despre motivele imposibilitatii sau refuzului de a semna.
(6)O copie a procesului-verbal se lasa persoanei perchezitionate.
(7)Dispozitiile art. 162 se aplica in mod corespunzator.”

Oare cam ce coada se va forma la intrarea in Weekend? 😉

O alta aberatie referitoare la acest proiect a fost inclusa intr-un alt amendament si prevede stabilirea introducerii taxei de intrare si in cazul zilelor de luni cand acestea sunt “zile caniculare” (n.r. – in prezent in ziua de luni nu este perceputa taxa de intrare). Oare cine va decide cand este zi caniculara, vor angaja meteorologi? Cine stabileste temperatura de la care este considerata canicula? Daca temperatura stabilita ca fiind caniculara se inregistreaza doar incepand cu ora 12.39, inseamna ca numai din acel moment se introduce brusc taxa?

Oare initiatorii acestor aspecte introduse in proiect, chiar nu gandesc sau pur si simplu au decis niste modificari negandite?

MS / Foto: colaj imagini