Maine, 27 iulie, ora 13.00, în sala mare de şedinţe din Palatul Administrativ, are loc şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Mureş. Unul dintre cele mai importante proiecte prezente pe ordinea de zi este  „Centrul de Excelenţă – Spital Regional de Urgenţă”.

Nu dorim sa va inducem alte false sperante – se vorbeste de vreo 20 de ani despre realizarea acestui spital regional -, dar vazand ca “proiectul presupune demararea mai multor acţiuni” si lund in calcul Hotărârea Consiliului local Municipal Tîrgu Mureş nr.227/25.08.2015 care a aprobat în principiu, Memorandumul de Înţelegere între Judeţul Mureş, Municipiul Tîrgu Mureş, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tîrgu Mureş, Universitatea Petru Maior din Tîrgu Mureş şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş, tindem sa-i credem ca asa va fi, chiar daca ne abtinem cu greu sa nu radem in hohote. Voi ce credeti?

Si ca sa intareasca seriozitatea brusca de care incearca sa dea dovada – zeci de ani ei neconstruind de la zero absolut nimic -, mai si filosofeaza putin: “Unul din brandurile municipiului Tîrgu Mureş este acela de oraş medical, fiind şi un centru universitar, iar instituţiile implicate au responsabilitatea asigurării celor mai bune condiţii de organizare şi desfăşurare a activităţii medicale.”

In restul proiectelor prezente pe ordinea de zi se mai regasesc sute de mii de lei alocate pentru renovarea si intretinerea cladirilor in care functioneaza chiar ei, isi mai dau peste o suta de mii pentru calculatoare, mai arunca cu alte sute de mii in „Parc auto pentru sporturi cu motor” (care nu a functionat niciodata) etc. Le puteti vedea aici.

MS / Fotocop: imagine orientativa