Senatorul PSD in Parlamentul Romaniei, Soporan Aurel Horea – ginerele lui Vasile Gliga, seful PSD Mures -, s-ar putea afla cel putin in atentia Agentiei Nationale de Integritate (ANI), daca nu si in atentia altor organe competente de cercetare penala (DNA).

Mai exact, avocatul, ajuns senator sprijinit de tata socru, declara pe propria raspundere ca, pe langa cele cateva mii de metri patrati de teren primite ca donatie, a avut venituri materiale in valoare totala de 17.687 lei, cea mai mare parte fiind obtinuta din consultanta oferita uneia dintre firmele socrului, nimeni altul decat capul socialistilor din Mures.

Pana aici toate bune si frumoase. Sa presupunem ca este chiar asa si ca a trait lunar aproape cu salariul minim pe economie, adica cu 1474 lei. Problema apare tot din ceea ce declara el pe propria raspundere, cum ca ar fi primit de la buget suma de 50.000 lei, suma pe care sustine ca a fost cheltuita in campania electorala.

Pai daca el a avut venituri de nici 18.000 de lei, de unde a avut diferenta de 32.000 de lei pentru contributie in campania electorala?! Este important de mentionat ca, in cazul in care ar fi imprumutat aceasta suma, era obligat sa treaca acest lucru in declaratia de avere!

Noi doar v-am prezentat discrepanta, spunem noi anormala si cu mare iz de ilegalitate. Speram ca organele competente sa verifice aceasta situatie cat mai curand.

MS / Sursa fotocopii: senat.ro