Un bărbat de 45 ani a fost salvat, vineri, după ce s-a răsturnat cu un utilaj forestier în zona montană a județului Bistrița-Năsăud, în urma unei intervenții în sistem integrat a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Salvamont, Serviciului de Ambulanță Județean, Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne și Poliție.

Potrivit informațiilor publicate de ISU Bistrița-Năsăud pe pagina de socializare a instituției, bărbatul a suferit răni grave după ce utilajul în care se afla s-a răsturnat circa 50-70 de metri de pe un drum forestier, pe o pantă abruptă, într-o zonă greu accesibilă de pe raza localității Suplai, de unde a fost scos cu troliul din elicopter.

La locul accidentului au fost trimise un echipaj al Ambulanței, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD și o echipă de salvamontiști.

“Cu sprijinul colegilor de la Salvamont Bistrița-Năsăud, echipajele medicale au ajuns la locul accidentului, unde au găsit bărbatul în afara utilajului/autovehiculului, aproximativ la mijlocul distanței dintre drumul forestier și locul unde a ajuns utilajul răsturnat. Victima prezenta un traumatism cranio-cerebral grav și a necesitat intubație la locul accidentului. Transferul către elicopterul SMURD s-a executat cu dificultate, un medic — salvator a coborât cu troliul din elicopter pentru a prelua bărbatul. Victima a fost preluată și transportată cu troliul până în cel mai apropiat loc în care a putut ateriza elicopterul. Acolo, echipajele medicale au pregătit victima pentru a fi transportată de către elicopterul SMURD la un centru de traumă din municipiul Târgu Mureș”, precizează ISU.

Polițiștii vor stabili exact condițiile în care s-a produs accidentul.

Sursa:agerpre.ro