Potrivit detelor centralizate de către Ministerul Sănătăţii, la nivel naţional, sunt aproximativ 180.000 de copii nevaccinaţi, dintre care, doar pentru 10% dintre ei se refuză vaccinarea, restul nici măcar nu ajung la medicul de familie.

De la demararea epidemiei de rujeolă, la nouă luni, fiecare copil este vaccinat cu un supliment de ROR, iar mai apoi, la 12 luni de prima doză normală, ei sunt vaccinaţi din nou. La cinci ani este administrată ultima doză. În acest moment, Ministerul Sănătăţii are peste 500.000 de doze de vaccin împotriva rujeolei, cantitate care ar trebui să fie suficientă până la sfârşitul anului.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), 370 de noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate până la sfârşitul săptămânii trecute, în total fiind peste 8.000 de cazuri confirmate cu rujeolă în România.

Până în acest moment, au fost confirmate 31 de decese, respectiv 8 în judeţul Timiş, şase în judeţul Arad, şase în judeţul Dolj, trei în judeţul Caraş Severin şi câte unul în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare,Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti.

Sursa:mediafax.ro / Foto:rl.ro