In timp ce la noi “conducatorii” din primaria Tirgu Mures fac totul dupa bunul plac, dupa cum se vede –  Raportul dupa controlul de la primarie: PREJUDICIU de milioane de lei si multe FAPTE PENALE! -, prin alte parti sunt implicati si contribuabilii, adica cei care le asigura banii… de care isi bat joc astia la Tirgu Mures! 

Primaria Cluj-Napoca a lansat, luni, primul proces de bugetare participativa din Romania, in cadrul caruia locuitorii pot depune proiecte pe diverse domenii, iar cele care intrunesc cel mai mare numar de voturi urmeaza sa fie finantate si implementate incepand cu anul 2018.

Primarul Emil Boc a declarat, luni, intr-o conferinta de presa ca valoarea maxima a bugetului estimat pentru fiecare proiect este de 150.000 de euro.

“Primaria Cluj-Napoca a lansat, luni, primul proces de bugetare participativa din Romania, o forma de respect pentru clujenii care platesc taxe si impozite locale si care pot decide cum se cheltuiesc banii in interes public”.

In perioada 17 iulie – 20 august, clujenii pot propune proiecte pentru oras prin intermediul platformei www.bugetareparticipativa.ro, care trebuie sa se incadreze in sase domenii precum alei, trotuare si zone pietonale, mobilitate, accesibilitate si siguranta circulatiei, spatii verzi si locuri de joaca, amenajare spatii publice – mobilier urban, iluminat public, infrastructura educationala si culturala, orasul digital.

Proiectele care obtin cel mai mare numar de voturi vor fi implementate de catre Primaria Cluj-Napoca incepand cu anul 2018. Valoarea maxima a bugetului estimat pentru fiecare proiect este de 150.000 euro”, a spus Boc.

Sursa:ziare.com