Două dintre cele trei fete care au căzut aseara dintr-un carusel, la Mediaş, vor rămâne internate în spital până luni, când li se va face un RMN, amândouă lovindu-se la coloană, potrivit medicilor.

“Este vorba de două fetiţe, una de 15 ani, cealaltă de 16 ani. Sunt internate în Secţia de Ortopedie a Spitalului Clinic de Pediatrie. Cea de 15 ani are un traumatism de coloană dorso-lombară şi o tasare vertebrală. Nu necesită intervenţie chirurgicală, va mai face investigaţii luni, amploarea leziunilor este mică, deocamdată nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale. Fetiţa de 16 ani are şi ea un traumatism de coloană dorso-lombară şi o minimă fractură de bazin, care deocamdată nu este confirmată şi trebuie un RMN făcut luni. Fetiţele sunt stabile, li s-a recomandat repaus la pat, dar sunt în stare bună”, a explicat medicul Ioana Mătăcuţă.

Cea de a treia fată care a căzut din carusel a fost externată deja din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

“Este vorba de o pacientă de 24 de ani, cu traumatism de coloană, venită de la Spitalul Municipal din Mediaş în jurul orei 01,00. I s-au făcut investigaţii şi a fost diagnosticată cu contuzii coloană şi toracice, nu a avut nevoie de internare, a plecat cu recomandări”, a declarat Decebal Todăriţă, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

Cele trei fete au căzut dintr-un carusel adus în municipiul Mediaş, la Festivalul Berii.

Criminaliştii de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu au început de vineri seara cercetarea cazului. “Din primele informaţii se pare că e vorba de o defecţiune tehnică ce a împiedicat frânarea completă a caruselului la terminarea programului”, a spus Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu.

Sursa:agerpres.ro / Foto:mediafax.ro