4 amenzi în valoare de 8.000 de lei au fost aplicate, o autoutilitară şi aproape 23 de mc de lemn au fost confiscaţi de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

În perioada 7-8 iulie a.c., poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice au efectuat două acțiuni pe linia prevenirii transportului și comercializării de material lemnos, pe raza localităților Deda, Ibănești și Beica de Jos.

O tânără, de 28 de ani, din localitatea Beica de Jos, a fost sancționată contravențional pentru deținere de material lemnos fără proveniență legală, fiind confiscată cantitatea de 11,00 metri cubi lemn de foc, din speciile carpen și gorun.

Un bărbat, de 37 de ani, domiciliat în localitatea Deda, nr. 305, a fost sancționat contravențional, în baza art. 19, alin. (1), lit. “b”, din Legea 171/2010 actualizată, pentru transport de material lemnos fără aviz de însoțire. Materialul lemnos confiscat a fost predat în custodia Ocolului Silvic Răstolița.

O altă persoană, de 49 de ani, din localitatea Brădețelu, a fost sancționat cu amendă în valoare de 3.000 lei, pentru transport de material lemnos cu aviz de însoțire care nu corespundea cantitativ cu materialul lemnos identificat în auto. Prin urmare, cantitatea de 6,69 metri cubi lemn rotund rășinos, care nu se regăsea pe avizele de însoțire prezentate de conducătorul auto, a fost confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Reghin.

Un alt bărbat, domiciliat în localitatea Ibănești Sat, a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 5.000 lei, pentru transport de material lemnos fără aviz de însoțire, fiind confiscată cantitatea de 4,15 metri cubi lemn rotund rășinos. Materialul lemnos confiscat a fost predat în custodia Ocolului Silvic Reghin. De asemenea, autoutilitara cu ajutorul căreia a fost efectuat transportul de material lemnos, a fost confiscată și depozitată în curtea Ocolului Silvic Reghin.

IPJ Mures