În pofida găurilor bugetare și a foamei de bani la bugetul de stat, unități ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au fost puse, astazi, în situația de a nu putea încasa de la contribuabili obligațiile de plată.

Contribuabilii care s-au prezentat marți dimineața la unele unități ale ANAF nu și-au putut achita obligațiile de plată din cauza nefuncționării sistemului informatic. Aceasta într-o țară renumită pentru performanțele în IT. Problemele de funcționare ale diferitelor sisteme informatice, fie că vorbim de cele ale Casei de Sănătate, fie că facem referire la cele ale Fiscului, sunt foarte dese.

Nu putem emite ordine de încasare căci nu funcționează sistemului informatic. Ieri a mers”, explica azi dimineață o funcționară.

Probleme de funcționare ale sistemului informativ al ANAF sunt recunoscute inclusiv de conducerea Fiscului. “De când am preluat această funcţie, la începutul acestui an, am constatat că modernizarea informatică a ANAF era doar pe hârtie şi, practic, din 2015 până acum nu s-a mai întâmplat nimic concret”, a afirmat luni Bogdan Stan, președintele ANAF pentru RFI.

Cert este ca nici pana in acest moment, ora 14.30, serverele ANAF (vezi aici) nu sunt functionale. Doar ca au inlocuit mesajul prezentat de noi in imaginea de coperta cu acesta:

Sursa:digi24.ro