DEX – CRETÍN, -Ă, cretini, -e, s. m. și f. Persoană care suferă de cretinism. Nicolai al II-lea era un biet cretin abrutizat de alcool. LII. ANTIMONARHICĂ 161. ♦ Persoană stupidă, imbecil, idiot.

  • La data de 08.07.2017, ora 1930, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Reghin au oprit în trafic pe str. Principală, din localitatea Ruşii Munţi, un autoturism, care circula pe relaţia Ruşii Munţi spre Aluniş, fiind condus de un bărbat, de 50 de ani. În urma testării cu etilotestul, bărbatului i-a rezultat o valoare de 1.16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate de către poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
  • La data de 09.07.2017, poliţişti din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere – Poliţia Municipiului Tîrgu Mureș, au oprit pe str. Mihai Eminescu, din municipiul Tîrgu Mureș, un autoturism condus de un bărbat, iar in urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit faptul ca acesta este sub influenţa alcoolului, rezultându-i o valoare de 0,88mg/l alcool pur in aerul expirat. In cauză s-a întocmit dosar de urmărire penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, cu autorul in stare de libertate.
  • În ziua de 07.07.2017, în jurul orei 07:15, un echipaj de poliție rutieră a oprit în trafic, pe Bulevardul Unirii, din municipiul Reghin, un autoturism, condus de un bărbat, de 43 ani, domiciliat în comuna Brâncovenești. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere suspendat, ca urmare a conducerii sub influenţa alcoolului. Cercetările sunt continuate de către poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul cu permisul de conducere suspendat.
  • La data de 07.07.2017, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Sângeorgiu de Pădure au oprit pe DJ 136, un autoturism condus de un bărbat, de 55 de ani, din localitatea Fântânele, jud. Mureş. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultându-i o valoare de 1.07 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
  • La data de 07.07.2017, ora 18:35, în Piaţa Bocskai Istvan, din Miercurea Nirajului, poliţiştii au depistat în trafic un autoturism, condus de către un bărbat, de 52 de ani. Conducătorul auto a fost testat cu etilotestul, rezultându-i o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
  • La data de 09.07.2017, ora 01:30, poliţişti din cadrul Poliției Municipiului Sighișoara, au oprit pe str. Gheorghe Lazăr, din Sighişoara, un autoturism condus de un bărbat, de 48 ani. Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
  • La data de 08.07.2017, ora 20:00, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Miercurea Nirajului, au depistat şi oprit pe DJ 135, un moped, condus de un bărbat, care circula pe relaţia Miercurea Nirajului – Bereni. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere valabil pentru nici o categorie iar în urma testării cu etilotestul, acestuia i-a rezultat o valoare 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi sub influenţa alcoolului.
  • La data de 07.07.2017, ora 1230, poliţişti din cadrul Postului de Poliție Adămuș, au oprit pe DJ107, un autoturism condus de un bărbat, de 32 de ani, domiciliat în judeţul Alba. În urma verificărilor efectuate a rezultat că numărul de înmatriculare provizoriu atribuit autoturismului era expirat din data de 31.05.2017. Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat iar permisul de conducere i-a fost reţinut.
  • La data de 07.07.2017, ora 1130, poliţişti din cadrul Postului de Poliție Cucerdea, au oprit pe DN 14A, o autoutilitară condusă de un tânăr, de 28 ani, domiciliat în municipiul Târnăveni. În urma verificărilor efectuate a rezultat că numărul de înmatriculare provizoriu atribuit autoturismului era expirat din data de 05.07.2017. Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat iar permisul de conducere i-a fost reţinut.
  • La data de 08.07.2017, ora 07:20, poliţiştii Biroul Ordine Publică – Poliţia Municipiului Sighişoara, au oprit pe str. Mihai Viteazu, din municipiul Sighișoara, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani. Din verificările efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că plăcuţele de înmatriculare montate pe autoturism erau expirate din data de 05.07.2017. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat .

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

IPJ Mures / Foto:arhiva