Un cioban de 65 de ani a fost muşcat vineri după-amiază de o viperă în timp ce se afla cu turma de oi în zona Retezatul Mic – Soarbele, pentru salvarea bărbatului fiind necesară intervenţia unui elicopter SMURD, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

“În jurul orei 14,39, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Iancu de Hunedoara’ al judeţului Hunedoara a fost solicitat, prin numărul de urgenţă 112, să intervină pentru salvarea unei persoane muşcată de viperă. Conform datelor furnizate de apelant, persoana, în vârstă de 65 ani, desfăşura activităţi de oierit în zona Retezatul Mic – Soarbele”, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara. Din cauza accesului foarte dificil, salvamontiştii au urcat pe jos în zona în care se afla ciobanul.

La momentul sosirii echipajului de salvatori, victima era conştientă şi prezenta dificultăţi de respiraţie precum şi edem facial. În vederea asigurării unei intervenţii operative, pentru salvarea bărbatului a fost solicitat elicopterul SMURD Târgu-Mureş.

Victima a fost preluată de elicopterul SMURD şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş.

Cazul din Retezat este primul de acest fel semnalat în acest an pe raza judeţului Hunedoara.

Sursa:agerpres.ro / Foto:arhiva