6 infracţiuni rutiere au fost constatate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş în ultimele 24 de ore. 4 conducători auto au fost depistaţi în trafic în timp ce conduceau fără permis, un conducător auto avea permisul de conducere suspendat, iar altul conducea sub influenţa alcoolului.

  • La data de 04.07.2017, poliţiştii au oprit în trafic, în localitatea Voivodeni, un autoturism, condus de către un bărbat, de 47 de ani.
    Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.
    A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se află sub influența alcoolului.
  • În aceeaşi zi, poliţiştii Secției nr. 2 Band în timp ce efectuau controlul și supravegherea traficului rutier pe drumul comunal Șăulia, au oprit un autoturism condus de către un bărbat, domiciliat în comuna Șăulia, care nu poseda permis de conducere iar numerele de înmatriculare provizorie, aplicate autoturismului au expirate din data de 20.01.2017.
  • La data de 05.07.2017, ora 0010, poliţiştii Secției nr. 7 de Poliție Rurală Deda au oprit pe drumul comunal Valea Bistrei o autoutilitară condusă de un tânăr, care nu deţine permis de conducere.
  • La data de 04.07.2017, ora 12.54, poliţiştii Secției de Poliție Rurală nr. 8 Petelea, Postul de Poliție Hodac, au fost sesizați cu privire la faptul că în centrul satului Hodac, a avut loc un eveniment rutier fără victime.
    La fața locului, poliţiştii au constatat faptul că evenimentul rutier în care au fost implicate două autoturisme, a fost soldat cu pagube materiale iar unul dintre conducătorii auto nu avea permis de conducere.
    Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.
  • La data de 04.07.2017, pe raza comunei Hodac, poliţiştii au identificat un tânăr, de 25 de ani, care conducea o autoutilitară cu permisul de conducere suspendat.
    Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei drept de conducere a fost suspendat.
  • În aceeaşi perioadă, poliţiştii au depistat pe DN 16, în localitatea Filpișu Mare, un autoturism, condus de un bărbat din aceeaşi localitate care nu deținea permis de conducere pentru nici o categorie  de vehicul.

Continuam campania MuresStiri de constientizare – In calitate de parinti, pietoni sau soferi, consideram ca legislatia ar trebui sa prevada suspendarea permisului de conducere – pe o perioada de minimum cativa ani sau chiar pe viata -, ca masura corecta aplicata „conducatorilor auto” care nu se pot abtine sa consume bauturi alcoolice inainte de a se urca la volan. 

IPJ Mures / Foto:arhiva