Dupa ce au aruncat pisica, luni de zile, de la Directia Scoli din primaria Tirgu Mures, la Inspectoratul Școlar Județean Mures sau la consiliul local Tirgu Mures si retur, cu multa lipsa de profesionalism de care au dat toti dovada, au reusit cu chiu cu vai sa gaseasca o solutie temporara pentru a stopa bataia de joc la adresa parintilor si elevilor mureseni.

Joi, Consiliul Local Tîrgu Mureș a aprobat constituirea rețelei școlare a municipiului, formată din 17 licee, 12 gimnazii și 4 grădinițe, toate cu personalitate juridică. Însă oficializarea rețelei de către Inspectoratul Școlar Județean Mures va mai întârzia, pentru că actul trebuie să primească mai întâi avizul de legalitate al Prefecturii Mureș.
Totuși, pentru ca cei peste 4800 de absolvenți de clasa a VIII-a să se poată înscrie la liceu, ISJ Mureș a primit aprobare de la Ministerul Educației să publice broșura de admitere.

“N-am primit încă nimic, imaginați-vă ce se întâmpla dacă eu așteptam până hotărăște Consiliul Local, și în plus hotărârea trebuie să meargă la Prefectură, pentru aviz de legalitate, iarăși mai durează. De astăzi, 4850 de copii din sistem trebuie să aibă codurile ca să se înscrie, iar copiii își aleg liceele. Pentru rețeaua școlară am primit aprobare de la Ministerul Educației și deja broșura de admitere este în școli, fără Liceul Teologic Romano-Catolic”, a declarat pentru RTM inspectorul general școlar, Ioan Macarie.

Sursa: RTM / Foto:ziare.com