Lista restricțiilor de viteză impuse din cauza caniculei a fost completată cu alte 10 rute feroviare, astfel încât numărul total al tronsoanelor pe care se circulă cu atenție a ajuns la 29, potrivit datelor actualizate la ora 16:10 de CFR Infrastructură.

Conform graficului, sunt impuse restricții de viteză, după cum urmează: pe Regionala CF Constanța (Babadag — Medgidia), pe Regionala CF Craiova (Craiova — Filiași și Piatra Olt — Cozia), pe Regionala CF Timișoara (Batușa — Ilia), pe Regionala CF Brașov (Deda — Tg. Mureș și Deda — Bistra) și pe Regionala CF Galați (Rm. Sărat — Buzău, Mărășești — Liești, Făurei — Țăndărei și Adjud — Comănești).

Compania feroviară a întocmit o listă de măsuri speciale pentru siguranța traficului feroviar, printre care: revizii suplimentare pe rețea în regiunile aflate sub atenționare de temperaturi ridicate, însoțirea trenurilor cu personal de specialitate, în vederea identificării potențialelor pericole, măsurarea și înregistrarea permanentă a evoluției temperaturilor la nivelul șinei, reducerea vitezei de circulație a trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală pe anumite intervale de stații, avizarea permanentă a operatorilor de transport feroviar de călători și de marfă (OTF) și transmiterea operativă a intervalelor de stații unde trebuie să reducă viteza de circulație.

În același timp, compania feroviară recomandă călătorilor și în special persoanelor cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale ca, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informatii despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR sau la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet. De asemenea, să aibă o sticlă cu apă pentru hidratare, să aibă medicația necesară în caz de nevoie, iar dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observa că o persoană are nevoie de ajutor să anunțe imediat personalul de tren.