2.370 de litri de vin, aproximativ 970 mc de material lemnos şi 42.000 de lei au fost ridicaţi de poliţiştii din Mureş, în urma a 61 de percheziţii domiciliare desfăşurate la persoane bănuite de evaziune fiscală, tăiere ilegală de material lemnos, şi spălare de bani. Patru persoane sunt cercetate.

La data de 29.06.2017,  125 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş au desfăşurat 61 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Mureş(55), Harghita(2) şi Alba(4), la locuinţele unor persoane bănuite de tăiere şi comercializare fără forme legale a materialului lemnos precum şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării.

În fapt, la data de 12.04.2017, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş au identificat şi oprit în trafic 3 persoane în timp ce transportau 360 de litri de vin şi 10 litri băutură spirtoasă, fără a deţine documente legale de provenienţă, sens în care s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal peste limita a 300 litri băuturi intermediare, prevăzută de codul fiscal.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 2.370 de litri de vin deţinut în vederea comercializării, 970 mc de material lemnos fără documente legale de provenienţă precum şi suma de 42.000 lei, bănuită a fi provenită din activitatea comercială a unei persoane fizice nedeclarată organelor fiscale.

Cercetările sunt continuate de către ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice pentru documentarea întregii activităţi infracționale a persoanelor implicate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi deţinere în afara antrepozitului fiscal peste limita a 300 litri băuturi intermediare.

Activitatea de cercetare pentru infracţiuni de corupţie, tăiere ilegală de material lemnos şi spălare de bani va fi desfăşurată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş.

La acţiune au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş.

IPJ Mures