Va redam, mai jos, comunicatul IPJ Mures referitor la tragedia din aceasta saptamana – Accident groaznic la Sighisoara! O persoana a decedat!

La data 28 iunie 2017, ora 13:25, pe DN 13 E60, km 96+520m, în afara localităţii Saschiz, un bărbat, de 63 de ani, din municipiul Brașov, în timp ce conducea un autoturism, în direcţia Tirgu Mureş, într-o curbă la dreapta, pe fondul adormirii la volan, a rulat  pe sensul opus şi a lovit partea laterală stânga spate a unui autotractor care tracta o semiremorcă în direcția Brașov, după care a fost proiectat frontal în alt autotractor.

În urma coliziunii cu autoturismul, ansamblul auto format din autotractor și semiremorcă a pierdut controlul direcției de mers și a pătruns pe sensul opus unde a intrat în coliziune cu o autoutilitară care circula pe relația Brașov – Tirgu Mureș.

În urma accidentului, conducătorul autoturismului, de 63 de ani, a decedat.

Tragem un semnal de alarma prin publicarea cazurilor de accidente rutiere, petrecute pe raza judetului Mures; astfel speram sa devina o lectie pozitiva pentru altii!  – MS

Poliţia atrage atenţia şoferilor să circule prudent şi să se protejeze de caniculă, întrucât atât studiile, cât şi statistica locală arată că numărul celor decedaţi în urma accidentelor rutiere care au loc vara este de două ori mai mare decât al celor care au murit iarna pe drumurile din judeţ.

Canicula cauzează mai multe accidente rutiere grave decât gerul sau viscolul, potrivit unor studii de trafic, a menţionat sursa citată.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi, printre altele, ca înainte să plece la drum, să se asigure că funcţionează sistemul de răcire şi cel de climatizare sau că presiunea din pneuri este cea indicată. Un alt sfat este ca şoferii să folosească parasolare pe geamurile laterale spate. Şoferilor le este recomandat să folosească şi ochelarii de soare.

IPJ Mures / Foto: Sabina Grozea, Corfar Schuster Paul