UPDATE ora 17.00 – Inspectoratul Școlar Mures poate publica broșura de admitere la liceu, astfel cei 4850 de absolventi de ciclu gimnazial se vor putea inscrie la ciclul de invatamant liceal. Problema a fost rezolvata prin nevotarea proiectului de hotarare propus de Directia Scoli a primariei Tirgu Mures. Liceul Romano-Catolic Tirgu Mures devine temporar structura subordonata juridic Liceului Bolyai din Tirgu Mures.

  • Consilierii UDMR+PSD+PNL au votat inca vreo 3.000.000 de euro pentru asocierile cu cluburile sportive, cei mai multi pentru “Mutu” si Dinu Gheorghe, plus o parte din ei pentru salariul SZÁSZGÁSPÁR BARNABÁS – antrenorul BC Mures si consilier UDMR, astfel el a avut “oportunitatea” sa-si voteze propriul salariu si buget pentru club.
  • Consilierii UDMR+PSD+PNL au votat adaugarea a peste 200.000 de euro doar pentru publicarea si promovarea in presa locala a actiunilor primariei, alcatuite in mare parte din concerte si chefuri coordonate de Claudiu Maior si sefa de la Cultura – pregatite pe terase in intalniri private cu contractori.
  • Au mai votat deplasarea unui consilier UDMR in “interes de serviciu” la Festivalul Ciorbei (Nu e gluma)
  • S-au votat si doi viceprimari. Acestia sunt: S.P. de la PSD si Makkai G. de la UDMR
    Pe scurt, au facut ce au vrut ei, din pacate cele mai multe lucruri in detrimentul majoritatii targumuresenilor, dar in avantajul catorva care fac parte din “asocierile” lor.

UPDATE ora 14.00 – LIVE: Ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Tîrgu Mureș – 29.06.2017

(RO) Ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Tîrgu Mureș – 29.06.2017(HU) A marosvásárhelyi városi tanács rendkívüli ülése – 2017.06.27

Posted by Partidul Oamenilor Liberi – Tîrgu Mureș on 29 Iunie 2017

Partea a II – a

Posted by Partidul Oamenilor Liberi – Tîrgu Mureș on 29 Iunie 2017

—————————

Astazi are loc sedinta CL Tirgu Mures in care, probabil, se va supune la vot reteaua scolara de care depinde viitorul a aproape 5000 de elevi mureseni, rectificarea bugetului si alegerea unui viceprimar!

Cel mai important punct (nu e sigur ca se va afla pe ordinea de zi) este cel care priveste situatia incerta in care se afla absolventii de gimnaziu – Probabil din cauza Directiei Scoli – Primaria Tirgu Mures si a consilierilor locali PSD+PNL+UDMR din CL Tirgu Mures… –  Aproape 5000 de elevi absolventi nu se pot inscrie la liceu!

—————————

UPDATE ora 12:30Reprezentantii primăriei Târgu Mureş (vezi foto coperta) au comunicat că, în şedinţa de joi după-amiază, deşi aprobarea reţelei şcolare nu a fost inclusă iniţial pe ordinea de zi, va figura ca punct în regim de urgenţă.

Cu toate acestea Ioan Macarie, şeful ISJ Mureş, ramane in continuare sceptic: ‘Nu publicăm reţeaua şcolară, ci informaţii privind admiterea în clasa a IX-a şi am aprobare de la Ministerul Educaţiei. Nu mă pot baza pe consilierii locali ce vor face (în şedinţa de joi, n.r.), au propus ieri (miercuri-n.r.) că vor pune pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi, dar noi nu ne putem bate joc de cei 4789 de absolvenţi ai claselor a VIII-a. ISJ are prerogativa de a publica informaţii cu privire la admiterea în liceu. De mâine (vineri, n.r), informăm părinţii şi elevii absolvenţi ai claselor a VIII-a că “Broşura pentru admiterea în învăţământul liceal şi profesional pentru anul şcolar 2017-2018″ va fi distribuită în toate unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Mureş, începând cu ora 12.00, indiferent ce se întâmplă în CL. De luni, copiii trebuie să se înscrie pe bază de coduri, trebuie să predea la unităţile şcolare dosarele de înscriere”, a declarat joi, pentru AGERPRES.

Acesta a arătat că niciodată în România nu s-a mai întâmplat ca elevii absolvenţi de clasa a VIII-a să nu se poată înscrie în licee şi şcoli profesionale deoarece Consiliul Local a refuzat adoptarea reţelei şcolare.

‘Un astfel de caz nu a fost niciodată. Niciodată nu s-a întâmplat în ţară ca un consiliu local să refuze pur şi simplu, să respingă, în 6 aprilie, reţeaua şcolară, fără nicio motivaţie şi de atunci nu au mai vrut să discute această problemă. Noi, în 28 martie, în Consiliul de Administraţie al ISJ Mureş, am discutat tot ce înseamnă plan de şcolarizare, reţea şcolară, am propus CL aprobarea acestei reţele şcolare cu aviz conform pentru 26 de unităţi şcolare şi un aviz neconform pentru şapte şcoli gimnaziale, precum şi refuzul nostru de a acorda aviz conform Liceului Teologic Romano-Catolic, care ştim foarte bine că nu a avut act de înfiinţare conform legii. La acest aviz neconform al nostru, consilierii locali, în data de 6 aprilie, au respins în totalitate întreaga reţea şcolară’, a arătat Macarie.

Inspectorul şcolar general al judeţului Mureş, Ioan Macarie, declara, în urmă cu o săptămână, că prin neaprobarea reţelei şcolare de către Consiliul Local Târgu Mureş s-a creat o situaţie ‘gravă’, întrucât 4789 de absolvenţi ai claselor a VIII-a nu pot să îşi exprime opţiunile pentru admiterea la licee şi şcoli profesionale în clasa a IX-a, pentru anul şcolar 2017-2018.  – agerpres.ro

—————————

Un alt punct foarte important de pe ordinea de zi este proiectul privind rectificarea bugetului municipiului Tirgu Mures –  Trei consilieri incearca sa mute in premiera peste 5.000.000 euro de la „distractie” la invatamant si transport in comun!

Pe ultimul loc de pe ordinea de zi se afla alegerea viceprimarului. Important de mentionat este faptul ca desi a trecut mai bine de un an de la alegeri municipiul Tirgu Mures nu are viceprimar ales. Nu ca ar mai fi nevoie de el, dupa ce au facut ce au facut si au lasat orasul fara posibilitatea de a recupera prejudiciul stabilit de procurorii DNA in dosarul lui Florea – Astazi se decide alegerea viceprimarului si incercarea de recuperare a prejudiciului de la Dorin Florea!?

Vom vedea…

MS /  Foto:colaj imagini