Preotul din satul Moşuni, Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş pentru racolare de minori în scopuri sexuale, este anchetat de Consistoriul Eparhial din Alba Iulia, care urmează să ia o decizie cu privire la viitorul său în cadrul bisericii, se arată într-o precizare a purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, postată pe site-ul Mitropoliei Ardealului.

‘În legătură cu dezvăluirile făcute de presă privitor la înregistrarea unei discuţii din care rezultă că un preot din Arhiepiscopia Alba Iuliei a încercat coruperea sexuală a unui tânăr, precizăm că părintele Pomohaci este deja anchetat de Consistoriul Eparhial din Alba Iulia, care, după confirmarea vinovăţiei acestuia, va lua măsurile care se impun. Acestea pot merge până la excluderea din cler a părintelui, întrucât condiţia morală a statutului de preot este incompatibilă cu o asemenea conduită. În măsura în care se dovedeşte că persoana cu care părintele Pomohaci a purtat discuţia înregistrată este minoră, atunci situaţia capătă şi o conotaţie penală, asupra căreia se vor pronunţa autorităţile abilitate’, precizează Patriarhia Române.

Potrivit postării, în aceste cazuri, dar şi în altele similare, Patriarhia Română va respecta autonomia eparhială.

În urmă cu două zile, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat că a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi săvârşit în prezenţa sau asupra unui minor, la câteva zile după ce pe paginile de socializare au circulat o serie de înregistrări audio în care clericul ar ademeni un minor să întreţină relaţii homosexuale cu el.

‘Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi săvârşit în prezenţa sau asupra unui minor, motiv pentru care s-a dispus efectuarea de verificări prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş sub aspectul săvârşirii infracţiunii de racolare de minori în scopuri sexuale’, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Mureş, dat publicităţii luni.

În urmă cu mai multe zile, o publicaţie din Cluj-Napoca a dat publicităţii o înregistrare în care un bărbat, despre care se spune că ar fi preotul şi rapsodul popular Cristian Pomohaci, din parohia Moşuni, judeţul Mureş, îi făcea avansuri unui adolescent şi îi promitea bani în schimbul relaţiilor sexuale.

Sursa:agerpres.ro / Foto:observator.ro

Materiale pe acelasi subiect:

23 iunie 2017 –  REVOLTATOR! Un preot din Mures preseaza un minor sa accepte servicii sexuale! Inregistrare AUDIO

26 iunie 2017 – Peste 300 de enoriaşi lau aplaudat pe preotul Cristian Pomohaci, care este audiat la Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia!

27 iunie 2017 – „Preotul saracilor” are o avere impresionanta!